Mis on kogemusnõustamine?

Kogemusnõustamine on vastastikkuse toetuse süsteem, kus inimesed, kes jagavad sarnast probleemi, saavad kokku selleks, et saada ja jagada vastastikust abi ja toetust ning omavaheline suhe on rajatud vastastikkusele austusele ja jagatud vastutusele (Mead, Hilton, & Curtis, 2001; Usser, Kirsten, Butov, & Sandoval, 2006).

Kogemusnõustamine on aastast 2014 Eestis ametlikult tunnustatud aitamistöö meetod. Aastast 2016 on kaasatud kogemusnõustamise teenus nii Sotsiaalkindlustusameti rehabilitatsiooniteenust kui Töötukassa teenuste hulka tasustatud poolprofessionaalse teenusena, nagu seda varem on olnud tugiisikuteenus. 2017. aastal Tallinnas asutati Kogemusnõustajate Koda.

Kogemusnõustamise teenus hõlmab endas organiseeritud vastastikkust abi ja tuge inimeste vahel, kellel on sarnased kogemused, tingimused või probleemid (O’Hagan, 2011).

Allikas: Kogemusnõustajate Koda


Kes on kogemusnõustaja?


Kogemusnõustaja on profesionaal, kellel on läbi töötatud isiklik taastumise kogemus + kogemusnõustaja väljaõpe.

Kogemusnõustaja väljaõpe

Oleme läbinud kogemusnõustaja baaskoolitusse ja täiendõppe Tartus (Anneli Valdmanni koolkond) mahus 200 akadeemilist tundi.

Kogemusnõustajate Koda

Meie vestlejat võid leida ka Kogemusnõustajate Koda ridadest. Teame sotsiaalala- ja kogemusnõustaja eetikakoodeksit, järgime neid ning teeme tööd klienti kahjustamata.

Isiklik taastumise kogemus

Tegeleme kliendiga oma pädevuse piires ja oskame teda vajadusel spetsialisti juurde suunata. Analüüsime nõustamisprotsesse ja tegeleme eneseanalüüsiga.

Miks tulla rääkima?

Selleks, et muuta oma elu paremaks!

Oled valmis rääkima?

“Keegi ei saa elada ainult iseendale toetudes.” – Martti Lindqvist
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Instagram